För dig som flyttar in

Överlåtelse

Vid överlåtelser bör uppmärksammas att styrelsen enligt stadgarna har en månad på sig att behandla ärendet. För att spara tid är det lämpligt att avflyttande medlem i god tid begär en avflyttnings-besiktning genom förvaltaren. En överlåtelse av bostadsrätt är – bortsett från att styrelsens godkännande av köparen fordras – en affär mellan säljaren och köparen. Köparen har inte rätt att ta lägenheten i besittning förrän medlemskap i föreningen beviljats.

 Det åligger den nya bostadsrättsinnehavaren att:    

  1. Vid pantsättning av lägenheten sända alla handlingar till föreningens ekonomiförvaltning för registrering.
  2. Meddela el-leverantör att ny abonnent tillträtt.
  3. Informera FELANMÄLAN om namn och telefonnummer för omskyltning och omprogrammering av porttelefonen.
  4. Beakta regler för ombyggnad eller revering.
  5. Beakta regler för ”störande ljud”.

Glöm inte att:

  • Gå till Ownits hemsida för att beställa bredband i ditt namn.
  • Ringa till ComHem på nummer 0775-17 17 20 om ni behöver digitalbox (det analoga grundutbudet är per automatik redan tillgängligt i alla lägenheter).
  • För er som söker parkeringsplats i föreningens garage, höra av er till Princip Redovisning (klicka här). Finns ingen garageplats ledig sätts ni i så fall i kö.

Bredbandet från Ownit ingår i hyran, allt du behöver göra är att anmäla dig via deras hemsida. Fast telefon går även att beställa därifrån, men det är en tilläggstjänst och betalas därav utöver hyran.

Mer information om ComHems digitala grundutbud finns att hämta här till höger. Mer information om Ownits tjänster kan du hitta på deras hemsida.

Nyinflyttad

Här kan du hämta dokumentet
Välkommen till Brf Annexet

Ta även gärna en titt på det vi kallar vår "Boendepärm", som innehåller den mesta information du behöver (inkl. stadgarna).