Säkerhetsdörrar

Under den senaste tiden har ett företag genom dörrknackning försökt sälja sin säkerhetsdörr. Dörren är helt OK ur säkerhetssynvinkel. Företaget heter Svenska Skydd och man når dem på 0200-76 79 76.

För att vi boende ska få en bästa valmöjlighet och ekonomi vill vi nämna att styrelsen har använt en annan leverantör vid ett tillfälle. Företaget heter Ekmans Ståldörrar och deras dörr tillverkas i Sverige av Hellbergs. Man kan kontakta Ekmans på telefon 08-442 15 40.

Dörrarna uppfyller som vi kan se samma krav: säkerhetsbenämning MK3. Bland kraven finns Rökgastäthet SM samt att säkerhetsnivån följer Europaklass 3 och att ljuddämpningen är bra. Dörrarna förses i bägge fallen med lås av typ Klass 3 Hakregellås. Svenska Skydd har två bakkantssäkringar och Ekmans dörr har tre. I övrigt har de en stabil stålkarm och förzinkade gångjärn. Tillbehör som säkerhetsbrevlåda, dörrspärr och låskåpa finns också samt förstås ett polislås.

Montering ingår. Om man redan har en gallergrind kan den sitta kvar.

Styrelsen

Nyhetsarkiv