Viktigt om grovsoprummen

Vill vi ha kvar möjligheten att slänga grovsopor i vårt hus?

Vi har två rum för grovsopor, ett rum för tidningar och ett rum för elsopor. De verkar vara populära för de boende. För oss som förening utgör de ofta en utmaning. När det fungerar bra så följer man instruktionerna: man viker ihop så gott som möjligt kartongerna, man ställer inte dit kylskåp, möbler eller slänger tidningar kvar i sitt emballage.

När det inträffar störningar får vår personal extraarbeten: dessa arbeten kostar cirka 250.000 kronor per år. För en boende i en 47 kvm lägenhet blir det en kostnad per år på omkring 970 kronor. Så mycket kostar det för den enskilde. Det motsvarar en kostnad per månad på 81 kronor.

Ett annat problem med att dumpa fel saker på fel sätt i soprummen är att vi får en dålig service för de boende då vi blir tvungna att låsa soprummen när det är överfullt.

Det finns ett enkelt sätt att hantera frågan: släng inte ert byggavfall i soprummen, släng inte möbler i soprummen. Kör istället bort det till Hagbytippen.

Vi kan också möjliggöra lån av ett stort sopkärl när ni har extra behov. Säg bara till styrelsen så ordnar vi ett extra kärl. Du får själv köra upp det i hissen och in i din lägenhet. Tänk på vad mycket enklare det blir för alla om du gör så.

Bilden från ett soprum visar problemet: här har någon ställt ett gammalt soffbord direkt innanför entrén i soprummet i BG 2. Nu får våra fastighetsskötare mot till en kostnad av 290 kronor per timme såga ned detta bord. Vi vill inte ha det på detta vis.

Nyhetsarkiv